Boka boende på Kungsgården Långvind!

Hälsingekustens enda
sommarbutik har öppnat

Print Friendly, PDF & Email

Hälsingekustens enda fullsortimentsbutik med livsmedel öppnade i går, Sommarbutiken i Långvinds fritidsområde. Den finns både på webben och facebook.

Liksom tidigare år, är det Mikael Pettersson som driver butiken med stöd av Långvinds samfällighetsförening. Butiken är i högsta grad navet i Långvinds fritidsområde, som är störst i Gävleborgs län.

– Andra dagen för säsongen, vädret är fint och korven god, summerar Mikael Pettersson söndagen.

Sommarbutiken har inte bara livsmedel, inklusive butiksbageri och lösviktsglass. Den serverar också kaffe, bullar, varmkorv och lättare tilltugg. Sedan flera år erbjuder Sommarbutiken också trådlöst bredband – gratis.

– Vår målsättning är att det ska finnas nygräddat mat- och fikabröd när butiken öppnar på morgnarna, säger Mikael Pettersson.

Liksom tidigare år har butiken öppet alla dagar klockan 10–20 från helgen före midsommar till mitten av augusti, i år till och med 13 augusti. Sedan blir det helgöppet 19–20 och 26–27 augusti.

Sommarbutiken i Långvinds fritidsområde är enda ort på Hälsingekusten med fullsortimentsbutik sommartid. Tidigare fanns under sommaren butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade områden på Hälsingekusten. I dag är livsmedelsbutiken i Långvind den enda fullsortimentssommarbutiken på kusten utanför de fyra tätorterna Hudiksvall, Enånger, Söderhamn och Ljusne.

Långvinds fritidsområde är stort nog att bära upp en sommarbutik, har en samfällighetsförening som är stark nog att gå i land med uppgiften och en arrendator som är driven nog att år efter år hålla igång en butik under två månader, i år för tolfte året.

Jörgen Bengtson

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv