Boka boende på Kungsgården Långvind!

Rekordmånga på
Långvinds midsommar

PrintFriendly and PDF

Långvinds midsommarfirande i fritidsområdet brukar samla stora skaror, men i år var det nog rekordmånga som kom till Enångers sydöstra hörn. Vädret, som för några dagar sedan talade om mulet och kallt, var strålande och lagom varmt för att locka många till festplatsen.

Långvind.com frågade flera deltagare var de tyckte om årets midsommarfirande:

– Femtio procent fler än förra året, sa en till Långvind.com.

– Generationsskiftet är tydligt, summerade samfällighetsföreningens ordförande Anders Kjellman.

– Generationsväxling, kommenterade flera Långvind.com.

– Jag har aldrig sett så mycket folk i affären, sa Lena Lindberg.

Enligt Långvind.coms uppskattning var det cirka 800 närvarande på midsommarfirandet, med stångresning klockan 15, musik med Börje Ring, dans och lekar runt stången, tävlingar, lotteri och servering. Under 1,5 timmar är midsommarstången och Sommarbutiken världens centrum för dem som är där.

Midsommarfirandet i Långvind är helgen då permanentboende, fritidsboende och hemvändare möts. Långvind.com träffade många Långvindsbor på festplatsen, som vet att midsommarafton är en säker mötesplats.

En som hade häcken full under midsommarfirandet var Mikael Pettersson (till höger på bilden), som driver Sommarbutiken för tolfte året. När Långvind.com frågade hur dagen hade varit, svarade han stressigt ”bra”. Vi förstår det, för en längre kö i butiken har vi inte sett tidigare.

Efter det traditionella midsommarfirandet fortsatte festen utanför butiken, med musik och dans.

Sommarbutiken har också ändrat sitt öppethållandet till klockan 11–21 alla dagar.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 24 juni 2017


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv