Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Rekordmånga gäster
på Kungsgården Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har haft rekordmånga gäster hittills i år. Till och med maj har det lilla hotellet och vandrarhemmet på Hälsingekusten haft 122 gästnätter jämfört med 78 år 2016 och i genomsnitt 76 gästnätter 2013–2016.

– Vi har haft 56 procent fler övernattande gäster hittills i år än motsvarande tid 2016. Jämfört med de fyra föregående åren är ökningen 60 procent, säger Agneta Bengtson (bilden) på STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Vad beror ökningen på?

– Jag vet inte, men vi ser att allt fler hittar till vårt lilla smultronställe, vilket är fantastiskt roligt.

Har det skett någon förändring sedan förra året, som förklarar uppgången?

– Kungsgården Långvind blir mer och mer känd. Allt fler STF:are hittar hit. I år har vi haft en liten restaurang med fullständiga rättigheter, som vi öppnade till sommaren förra året.

Hur ser det ut inför sommaren?

– Bokningsläget är bättre än förra året, men det är för tidigt att gissa vad utfallet blir i år.

När är högsäsongen?

– Under juni-juli-augusti har vi 80 procent av våra gästnätter. Det såg likadant ut när vi summerade vårt första år, 2010, som förra året. Högsäsongen är i praktiken egentligen ännu kortare, från midsommar till och med andra veckan i augusti.

För Svenska Turistföreningens (STF:s) hotell och vandrarhem i norra Sverige är bokningsläget inför sommaren 2017 ungefär det samma som förra året, berättar regionansvarig Anita Boström.

När säsongen är över, får vi se om Kungsgården Långvinds uppgång höll i sig under sommaren eller inte.

– Vi kan inte öka beläggningen så mycket under den mest intensiva delen av högsäsongen, midsommar till mitten av augusti, för då brukar det vara nästan fullbokat alla dagar, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv