Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården Långvind
vässar hållbarhetsprofilen

Print Friendly, PDF & Email

Hållbarhet gäller allt mer även inom hotell, vandrarhem, evenemang, aktiviteter och annat inom besöksnäringen. Kungsgården Långvind, Enånger, har sedan starten som hotell och vandrarhem 2010 haft en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil.

Förra veckan skärpte det lilla hotellet och vandrarhemmet på Hälsingekusten kraven på sig själv. Det skedde i den årliga miljörevisionen inom ramen för miljöcertifieringen Green Key, som Kungsgården Långvind har sedan 2012. En förändring är byte till lågenergilampor, främst led.

adventure-eduDen här veckan tog Kungsgården Långvind ett steg mot hållbarhets-certifiering av evenemang och aktiviteter. Det skedde genom att Jörgen Bengtson deltog i en utbildning i hållbar naturturism, ekoturism, arrangerad av världens största förening för hållbar natur- och äventyrsturism, Adventure Travel Trade Association (ATTA).

ATTA genomförde en tredagarsutbildning i Västerås i affärsutveckling för den svenska marknaden. Ett sjuttiotal besöksnäringsföretag deltog, liksom tjugotalet företrädare för turismorganisationer. ATTA har över tusen medlemmar på alla sex befolkade kontinenter.

Varför gör Kungsgården Långvind detta?

– Vi vill konkret bidra till en bättre värld och inte bara tala om det. Nu går vi vidare i miljö- och hållbarhetsarbetet, säger Kungsgården Långvinds Agneta Bengtson till Långvind.com.

Vad innebär det konkret?

– Vi har ett omfattande miljö- och hållbarhetsprogram, som vi hela tiden utvecklar. Det omfattar allt från miljömärkta kemikalier och flergångshanddukar i frotté till egen vindkraftsel och biogasdriven bil. Alla våra evenemang och aktiviteter sker med hänsyn till naturen vi vistas i och utan engångsmaterial, berättar Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind redovisar sitt miljö- och hållbarhetsarbete på webbplatsen Långvind.com, på både svenska och engelska.

Jörgen Bengtson
Foto: Henrik Wester

greenkey_logo_2012

 

 

 

 

 

 

atta-logo-cmyk-white-url


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv