HT uppmärksammar
Kungsgården Långvind

vandrarhem-i-langvindI dag har Hudiksvalls Tidning (HT) Kungsgården Långvind som huvudnyhet på löpsedeln, förstasidan och första nyhetsuppslaget.

– Jätteroligt att HT uppmärksammar oss. Vi har funnits i drygt sex år innan HT gör ett ordentligt reportage om oss, och då först när vi satsar på att bygga ut verksamheten, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

”Vandrarhem i LÅNGVIND STORSATSAR”, förkunnar HT på löpsedeln.

”Vandrarhem satsar stort i Långvind”, följer förstasidans toppnyhet upp med.

På första nyhetsuppslaget berättar Agneta och Jörgen Bengtson för HT:s reporter om satsningen på Österhuset, som dubblar antalet gästrum till åtta och tredubblar bäddarna till 22.

vandrarhem-satsar-och-bygger-nytt-husvandrarhem-satsar-och-bygger-nytt-hus– Vi öppnade verksamheten i juli 2010. Då blev det en notis, där jag fick ett helt annat namn. Den som uppmärksammade oss var inte lokaltidningen, utan annonsbladet Hälsinge Allehanda, som gjorde ett flersidigt reportage. När vi blev STF-ansluten anläggning 2012, hörde tidningen Turist av sig efter några månader; resultatet blev ett femsidigt reportage. Flera andra tidningar har uppmärksammat oss, men HT har bara skrivit några notiser och korta nyhetsartiklar. Roligt att HT efter drygt sex år upptäckt att vi finns på riktigt, säger Agneta Bengtson.

I artikeln berättar HT bland annat om storsatsningen som paret Bengtson gör på att bygga ett nytt hus, Österhuset, och utvidga konferensverksamheten.

Jörgen Bengtson