Boka boende på Kungsgården Långvind!

Julirekord på Kungsgården

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, Enånger, har satt nytt rekord för juli: 226 gästnätter mot 209 förra året. Under årets två sommarmånader, juni och juli, ökade antalet gästnätter till 334 från 311 året före. Det är en ökning med drygt sju procent jämfört med samma tid 2015.

Kungsgarden Agneta augustiÅrets sju första månader hade Kungsgården Långvind 412 gästnätter jämfört med 379 gästnätter under samma period 2015. Det är en ökning med nära nio procent jämfört med januari–juli 2015.

– Vi trodde aldrig att vi skulle slå förra årets gästnattsrekord för juni–juli, för redan förra året var det i stort sett fullt under juli. Men vi har ökat i både juni och juli. Vi ser med spänning fram på hur augusti kommer att bli, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Hon vågar dock inte tro att 2016 som helhet blir bättre än 2015, eftersom hösten är starkt beroende om det kommer ”långliggare” i form av hantverkare, som har jobb i närheten. Hösten 2015 hade Kungsgården Långvind många gästnätter med ”långliggare”.

Kungsgården Långvind ligger på Hälsingekusten söder om Hudiksvall. Den öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast), med 81 gästnätter första året. Den blev STF-ansluten anläggning i maj 2012.

Kungsgården Långvind är ett av STF:s absolut minsta hotell och vandrarhem, men är långtifrån litet i antal gästnätter. År 2015 hade Kungsgården Långvind 665 gästnätter.

Agneta Bengtson driver, tillsammans med sin man Jörgen Bengtson, Kungsgården Långvind året om.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv