Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Afternoon tea populärt

Print Friendly, PDF & Email

Afternoon tea är populärt på Kungsgården Långvind. Sedan förra hösten går det bra att boka den klassiska temåltiden lördagar och söndagar året om.

– Nu börjar vi annonsera dagar med Afternoon tea på Långvind.coms startsida. Andra kan dra nytt av sällskap, som redan bokat Afternoon tea en specifik dag. Om det redan finns en bokning med minst sex personer, tar vi emot ytterligare bokningar på två personer och fler, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Första möjlighet att haka på en redan gjord bokning är lördagen den 14 november 2015.

AT buffe

Kungsgården Långvind dukar upp varma, hembakade scones med mängder av tillbehör som tio sorters marmelad, lemon curd, smör och cheddarost samt naturligtvis te av allehanda slag. Till detta kommer rågbrödsmörgåsar med stora räkor och ägg, leverpastej och gurka samt rökt lax. Buffébordet har också mjuk chokladkaka med grädde och hallon, skotskt shortbread, chokladbollar, kakor och andra godsaker och som avslutning ett glas äkta engelsk cider  – plus en överraskning.

– Vi serverar en lyxig temåltid mellan lunch och middag i den tradition som tagit världen med storm. Det är en riktigt matig måltid, säger Agneta Bengtson.

Agneta och Jörgen Bengtson är teälskare, så den som vill prova på upp till nio olika sorters te, kan göra det.

På Långvind.com finns också vad som sannolikt är Sveriges största samling av fakta om te, med sidor om afternoon tea på Kungsgården Långvind, afternoon tea-historia, tefakta, tehistoria i korthet, tehistoria i Sverige, tehistoria år för år, afternoon tea i London och citat om te.Till detta kommer presentation av Kungsgården Långvinds exklusiva teer och försäljning av te och tetillbehör.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv