Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Två tusen nyheter

Print Friendly, PDF & Email

I dag publicerar Långvind.com sin 2 000:e nyhet. Utöver dessa har webbplatsen 318 sidor med turistisk information om Hälsingekusten.

– Vi kunde inte drömma om att Långvind.com skulle bli så omfattande i geografi, ämne, nyheter och informationssidor, när vi började i liten skala i mars 2009. Webbplatsen har vuxit steg för steg. Turismdelen av Långvind.com hade premiär den 24 juli 2009 inför Långvindsdagarna och har sedan vuxit till i dag 318 sidor om att bo, se och göra på Hälsingekusten, inklusive material om STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind. Sedan april 2012 år har Långvind.com en nyhet per dag året om, säger Jörgen Bengtson, redaktör för Långvind.com.

 

2000 nyheter

 

Han var under elva år chefredaktör för Hudiksvalls Tidning och är med sin nyhetsnäsa van att nosa upp stort och smått på Hälsingekusten. Han säger att ”i dag är Långvind.com den mest omfattande nyhets- och turismsajten för Hälsingekusten”.

Vad är största förändringen på Långvind.com under senare år?

– Bilder, att vi sedan ett halvår har foto eller annan bild till i princip varje nyhet. Det är naturligtvis ett merarbete, men lyfter helt klart den enskilda nyheten.

Hur lätt är det att hitta nyheter?

– Ganska lätt, jag är van att söka upp nyheter och se det andra kanske inte ser. Men visst, ibland har jag nyhetstorka, men till sist så blir det en nyhet, varje dag, 365 dagar om året.

Vad bevakar Långvind.com på nyhetsplats?

– Hälsingekusten! För oss är det allt öster om E 4:an, från Skogs socken i söder till Gnarps socken i norr. Sedan gör vi ett och annat nedslag i Enånger och våra grannsocknar Njutånger, Norrala och Trönö, även om händelsen råkar vara väster om E 4:an. Till detta kommer att vi bevakar Jungfrukusten i sin helhet, det vill säga ett och annat som händer på Gästrikekusten, och en del på Medelpadskusten direkt norr om Hälsingland. Vi skriver också om Östersjö- och skärgårdsrelaterade ämnen.

Hur bevakar Långvind.com Långvind?

– Självfallet har vi extra fokus på vad som händer i Långvind, inklusive Kungsgården Långvind och Långvinds fritidsområde. Namnet på webbplatsen förpliktar. Men när jag går igenom tolv månaders nyhetsskörd – och undantar de tre sommarmånaderna då det händer väldigt mycket i Långvind – ser jag att drygt åtta av tio nyheter handlar om Hälsingekusten utanför Långvind.

Agneta Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv