Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fler gästnätter på Kungsgården

Print Friendly, PDF & Email

Trots dåligt sommarväder och ett kapacitetsutnyttjande på nära hundra procent, så ökade STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind, Enånger, sin beläggning januari–augusti i år jämfört med förra året.

Under årets första åtta månader har Kungsgården Långvind ökat med åtta gästnätter till 514, 1,6 procent, jämfört med 506 gästnätter 2014.

– Vi trodde aldrig att vi skulle slå förra årets gästnattsrekord till och med augusti, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem till Långvind.com.

Hon driver Kungsgården Långvind tillsammans med sin man, Jörgen Bengtson.

Kungsgården Långvind, som ligger på Hälsingekusten söder om Hudiksvall, öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast). Kungsgården hade 82 gästnätter första året. Den blev STF-ansluten anläggning i maj 2012 och räknade in 589 gästnätter 2014. I år siktar paret in sig på att nå 600 gästnätter.

Kafe Kungsgarden Langvind Agneta vida kafeskylt– I år hade vi rekordlång sommarsäsong. Vi har i stort sett varit fullbokade från midsommar till sista helgen i augusti. Vi märker att fler vill semestra på Hälsingekusten eller stanna till här på väg mellan övre Norrland och södra Sverige. Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boende, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang, säger Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind är en av STF:s absolut minsta hotell och vandrarhem, men är långtifrån litet mätt i gästnätter.

Agneta och Jörgen Bengtson driver Kungsgården Långvind året om vid sidan av sina ordinarie jobb som projektledare på Sverige Radio respektive konsult i företaget Infopress AB.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv