Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Satsar på dagkonferenser

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind satsar på dagkonferenser sedan i juni i år. I går stod gården värd för ännu en konferens.

– Det är roligt att kunna erbjuda en annorlunda konferensmiljö i något så unikt som en hälsingegård i järnbruksmiljö från svensk stormaktstid. På Kungsgården Långvind har vi styrkor som få andra konferensställen: deltagarna är ensamma i byggnaden, de har första klassens tekniska hjälpmedel, fiberoptiskt bredband, eluttag till alla, en fantastisk kulturmiljö, inget som stör under konferensen – det blir till och med en fördel att mobiltäckningen är dålig – och hemlagad mat, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Internationellt kallar man den här typen av konferensställe för ”hideaway”, för att den ger en exklusiv miljö, där inga andra grupper stör och miljön är unik. Agneta Bengtson pekar på att Långvindsbruk, trots att det ligger vid sidan av allfarvägen, har en relativ närhet till Gävle och Sundsvall, som ligger mindre än en och en halv timma bort med bil, och naturligtvis Hudiksvall, Söderhamn och Bollnäs, som ligger 25 till 55 minuter bort.

Kungsgården Långvinds konferensrum, kallat ”Salen”, har en takhöjd på över fem meter, en fondvägg med handbilade timmerstockar, ett högt ”kyrkfönster” i fondväggen och utsikt mot Långvinds ström och Kvarndammsfallet. Salen har allt man kan önska av teknisk utrustning: ljusstark och kontrastrik videoprojektor, projektorduk som täcker en hel kortvägg, dubbla blädderblock och whiteboard samt trådlöst bredband i hela huset. På bilden ser vi videoprojektorn, som är monterad på en av Salens synliga takbjälkar.

Kungsgaren videoprojektor

– Vi har till och med overheadprojektor och diaprojektor. Det enda vi saknar är flanellograf, men det vet å andra sidan de flesta inte vad det är, säger Agneta Bengtson utan att avslöja vad en flanellograf är.

Måltiderna serverar Kungsgården Långvind i rummet ”Biblioteket”, med gamla originalkartor på väggarna och bokhyllor fyllda med uppslagsverk och helsingiana.

– Vi vill ge konferensdeltagarna en kulturell inramning, både på Kungsgården Långvind och i miljön utanför. Därför erbjuder vi alla konferenser en natur- och kulturvandring i Långvindsbruk. Min man, Jörgen, tar besökarna på en bruksvandring på tre kvart eller drygt två timmar, beroende på intresse och tid, berättar hon.

Kungsgården Långvind kan i dag ta emot tio–tolv personer på dagkonferens, men kommer under hösten att bygga ut verksamheten till femton personer. Det går också bra att ha tvådagskonferenser med övernattning, men då måste deltagarna dela rum om det är fler än fyra personer, eftersom Kungsgården Långvind bara har fyra rum.

text och foto:
Jörgen Bengtson

 

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv