Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Satsar på bröllopsfirande

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds kapell är populärt för vigslar och Kungsgården Långvind för bröllopsgäster och bröllopsdagsfirande par.

– I sommar har vi som vanligt haft bröllopsgäster och par som firar sin bröllopsdag. Vi hjälper också till att hitta lämplig lokal för vigsel eller vigselförnyelse/förnyelse av vigsellöfte. Vår populära bröllopssvit står öppen för både brudpar och par som vill fira sin bröllopsdag, säger Agneta Bengtson på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Vigsellokaler hon hänvisar till är Långvinds kapell för kyrklig vigsel, Långvinds klensmedja för borgerlig vigsel och olika naturrum i Långvind för kyrklig eller borgerlig vigsel.

På webbplatsen Långvind.com finns en särskild bröllopsavdelning under vinjetten Bröllop i Långvind. Här informerar Långvind.com om de olika aktörer som finns i Långvind: Kungsgården Långvind, Långvinds kapell, Café Bränneriet med Kolhuset, Långvinds bruk och Långvinds herrgård samt vad de har att erbjuda.

Under vinjetten Bröllopsnatt finns mer information om Långvinds olika vigsellokaler och festlokaler, om bröllopsmiddag och bröllopsfrukost, om bröllopsboende och naturligtvis bröllopssvit.

Brollopsnatt champagneBilden visar vad Kungsgården Långvind dukar upp för bröllopspar och bröllopsdagsfirare: ett rofyllt och romantiskt rum med levande ljus och blommor, med äkta champagne och frukt på silverfat, med choklad, marsipan och andra godsaker i en etagär.

– Vi tar inte bara emot brudpar utan också par som vill fira sin bröllopsdag i en romantisk miljö i naturskön omgivning med stämningsfull inramning i en unik kungsgård. I dag har vi till exempel ett par som gäster, som firar pappersbröllop, alltså sin tvååriga bröllopsdag. För att hålla ordning på alla bröllopsdagar har vi gjort en speciell sida om dem, berättar Agneta Bengtson.

Sidan hon hänvisar till, Namn på bröllopsdagar, listar dagar från bomullsbröllop (ett år) och träbröllop (fem år) till moderna klassiker som kristallbröllop (15 år) och porslinsbröllop (20 år) och riktiga klassiker som silverbröllop (25 år) och guldbröllop (50 år).

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv