Boka boende på Kungsgården Långvind!

Långvind minskar mindre

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds befolkning minskar inte så mycket som Långvind.com tidigare rapporterat. Folkmängden minskar från 69 i juli 2014 till 64 i början av augusti 2015. Långvinds fritidsområde minskar från 50 folkbokförda invånare 2014 till 46 i år.

Skillnaderna i folkmängd i tidigare rapportering, Rekordmånga hus i Långvind (17 juli 2015), är sannolikt en kombination av att Långvind.com kontrollerat för få adresser för folkbokförda och att det är fler folkbokförda i dag än tidigare i sommar.

Dragkamp midsommar 2013Långvinds fritidsområde har länge haft en ökning av bofast befolkning. Den tillväxten  har avstannat och minskat något jämfört med sommaren 2014. Dagens 46 folkbokförda är dock tio gånger fler än de fem som fanns i början av 1990-talet.

Långvindsbruk har tio invånare mot elva för knappt ett år sedan.

Långvind i övrigt – byarna Nora, Heda och Myra – har åtta invånare både 2015 och 2014.

Bilden är från midsommarfirande i Långvinds fritidsområde och kan här få symbolisera dragkampen om fler boende till Långvind.

text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv