Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindsdag med nyheter

Print Friendly, PDF & Email

Årets hemvändar- och samlingsdag för Långvindsbor är Långvindsdagen nu på lördag. I år blir det många nyheter blandat med beprövade inslag. Långvindsdagen återvänder också till att åter vara en lördag.

Till nyheterna hör ankrace (klockan 14.00), heliumballonger, hoppborg, styrkemätare, hästskjuts med gotlandsruss  och nya hantverksförsäljare.

Till beprövade inslag hör kultändaren (12.00), Långvindsjoggen med klasser för herrar, damer och barn upp till tio år (13.00), Janne Krantz (16.00), Musik i sommarkväll (18.00) och Café Bränneriet som är öppet 11.30–21.00.

Det blir också sedvanliga aktiviteter för unga och gamla som luftgevärsskytte, pilkastning och bollkastning. För den som vill ha något i magen, blir det kolbullar, korv, ostkaka, kaffe med bröd samt Bränneriets mat- och kaféutbud.

Liksom tidigare år finns knallar på plats på stallplan, där det i år finns några nya. Loppisboden är öppen.

Langvindsdagen

Under dagen är det visning av Långvinds herrgård.

Bakom Långvindsdagen står Långvinds bruksmiljöförening.

Långvindsdagen blev gratis 2012, vilket den fortsätter att vara. För tillresta besökare tar föreningen ut en parkeringsavgift på 20 kronor.

Långvindsdagen startade 1977, för att samla människor i bygden och samla in pengar till restaurering av Långvinds kapell.

Tre personer startade Långvindsdagen: prosten Hans Persson, Enångers båtsällskaps eldsjäl Hjalmar Åker och HT-journalisten KG Andersson. Då anade de knappast att Långvindsdagen – med ett kort uppehåll under något år – skulle bli en återkommande och mycket populär aktivitetsdag och hemvändardag årtionden framåt.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv