Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgården på två topplistor

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind placerar sig i topp på två tio-i-topp-listor, dels över vandrarhem i Sverige där Kungsgården Långvind kvalar in på plats sju, dels över boende i Gävleborg där Kungsgården Långvind är nummer ett.

Svenska turistföreningen (STF) låter medlemmar som bott på ett STF-anslutet hotell eller vandrarhem sätta betyg på boendet. Kungsgården Långvind har varit STF-ansluten boendeanläggning sedan maj 2012.

STF-betyg

Kungsgården Långvind får betyget 4,78 av 5 möjliga, med 13 gäster som satt betyg. Därmed placerar sig STF Kungsgården Långvind på plats sju av STF:s över 300 hotell, vandrarhem och fjällstationer.

Högst betyg får ett annat Norrlandsboende, Nordmaling Lotshuset med full pott på 5 poäng (sju betygsättande gäster). Tredje på Norrlands-topp-listan och tolfte på Sverige-i-topp-listan är STF Rengsjö Knyssla med 4,74 poäng (24 gäster).

Betyget gäller boendet som helhet och fem delar: bemötande och service, boendestandard, faciliteter (dusch, toalett etc), städning och prisvärdhet. Besökare kan sätta betyg från 1–5.

En annan populär betygssättarsajt är TripAdvisor, som Kungsgården Långvind varit ansluten till sedan sommaren 2013. Även här haglar de positiva omdömena och höga betygen. Här har Kungsgården Långvind hela 25 omdömen, med ett genomsnitt som ger 100 procent, enligt TripAdvisor.

 

TripAdvisor-betyg

På TripAdvisor, som är världens största användargenererade recensionssajt, ger gästerna betyg från 1–5, dels för boendet som helhet, dels inom sex delar: sovkvalitet, läge, rum, service, standard och renlighet. TripAdvisor delar in boendet i hotell, rum och frukost (bed & breakfast) och temaboenden. Inom dessa kategorier är Kungsgården Långvind etta i Gävleborgs län bland 17 boenden med rimligt många recensioner, minst 20.

– Det är fantastiskt roligt med att få så höga poäng, men också lite skrämmande. Vi måste varje dag leva upp till de höga förväntningarna. Vi försöker göra det genom ett personligt och engagerat värdskap, hög kvalitet på boendet och en fantastisk frukost, en verklig frukost med guldkant, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Jörgen Bengtson
Nyheten uppdaterad 16 juli 2015

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv