Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Start för bruksvandringar

Print Friendly, PDF & Email

I morgon börjar årets bruksvandringar i Långvind, som Kungsgården Långvind genomför åtta söndagar i rad under sommaren. Vandringarna börjar klockan 15 och tar 2,5 timmar.

– Följ med på en guidad bruksvandring genom Långvind, från stormaktstid till fritid. Du besöker Långvinds kapell och bruksmuseum, ser byggnaderna från järnbrukstiden och avrundar med en natur- och kulturstig till Mellanhammaren och bron över Långvinds ström. När du återvänder till Kungsgården Långvind har vi dukat upp en liten buffé, som utgör avslutning på vandringen, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

DSC_0196

Förutom bruksvandringar, erbjuder Kungsgården Långvind också en rad andra evenemang i sommar: pilgrimsvandringar, forntidsvandringar till Hedningahällan, Rödhälle skans och i Långvinds och Boda bruk, kyrkovisningar av de tre medeltidskyrkorna i grannskapet (Njutånger, Enåner och Trönö) och svampexkursion. Till detta kommer en rad paket samt uthyrning av cyklar och kajaker.

En nyhet för i år är ett pop-up-kafé, Kafé Kungsgården Långvind, som håller öppet när Kungsgården Långvind är öppet. Det kommer att framgår på webb, facebook och av trottoarpratare vid vägskälet till Långvinds fritidsområde och uppfarten till Kungsgården, när kaféet är öppet.

Det blir ingen afternoon tea till sensommaren och hösten, men väl afternoon tea på beställning helger året om.

– Det måste vara minst sex personer, för att vi ska genomföra ett afternoon tea, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv