Kapell med ny stadga

Långvinds kapellförening har fått ny stadga – i form av nya stadgar och ny styrelse.

Det är årsmötestider i fritidshusdominerade områden som Långvind. Tidigare i juni hade Snäckens vägsamfällighetsförening årsmöte, i dag var det Långvinds kapellförening och om exakt fyra veckor är det dags för Långvind samfällighetsförening. I samma veva har bryggföreningen respektive fiskeföreningen i Långvind årsmöte.

På bilden ser vi hur kapellföreningens ordförande Pärlennart Larsson svingar träklubban mot järntriangeln, som fungerar som kyrkklocka, och ringer in kyrkoåret. Det börjar med midsommar och slutar med ”lyskvällshelgen”. Däremellan är det Musik i sommarkväll alla lördagar i Långvinds kapell.

Langvinds kapell parlennart klocka

Långvinds kapellförening antog i dag på sin föreningsstämma helt nya och väl genomarbetade stadgar. Stadgarna betonar att föreningen inte bara ska främja det religiösa livet i Långvind, utan också det kulturella.

En annan förändring är att verksamhetsåret nu kommer att sluta den 31 mars, vilket ger en kortare sträcka mellan verksamhetsårets slut och årsmötesdagen, som av tradition är söndagen i midsommarhelgen.

En tredje nyhet är att alla val på föreningsstämman är ettåriga, inte som tidigare att styrelseledamöterna blev valda på två år.

Stämman följde direkt på sommarens första gudstjänst i det lilla brukskapellet, som samlade närmare 30 personer

Stämman valde också ny styrelse. En av ledamöterna hade avlidit under året, en hade avsagt sig uppdraget. Stämmans beslut blev att minska ledamöternas antal till sex och välja följande: Pärlennart Larsson (ordförande), Birgit Larsson Sundström, Jörgen Bengtson, Bertil Sundström, Hans Tjernström och Mats Sandström, med Eva Tottie och Arne Tjernström som ersättare.

Text och bild:
Jörgen Bengtson