Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Dopkaffe i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Den som har velat ha dopkaffe i Långvind, har vanligen inte haft något ställe att vända sig till. Så är inte längre fallet, för i dag hade STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind premiär för dopkaffe.

– Vi dukade upp dryck av allehanda slag, chokladkaka med grädde och hallon och kakor till cirka 40 personer, berättar Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind för Långvind.com.

Kungsgården Långvind erbjuder dopkaffe och bröllopskaffe för femton till fyrtiotalet personer, året om.

Festföremålet, Emanuel Strandberg, tre månader, beklagade sig under dopakten, men blev sedan mer medgörlig. Mamma Elin Olsson och pappa Daniel Strandberg var mycket nöjda, både med dopet i Långvinds kapell och med förtäringen och samvaron på Kungsgården Långvind.

Dopet var naturligtvis en högtid, särskilt för Elin Olsson som 26 år tidigare blev döpt i Långvinds kapell.

– Det var jättemysigt, lite nostalgiskt, charmigt och hemtrevligt jämfört med andra kyrkor. Långvind är så fint, säger Elin Olsson om dagens dop till Långvind.com.

– Jättemysigt, litet och gediget, summerar Daniel Strandberg, för Långvind.com.

Han avslöjar också att Emanuel höll på att växa ur dopklänningen:

– Det var på håret att vi hann, säger han.

Kungagarden chokladkaka, kakfat

Vad tycker då Emanuels pappa och mamma om dopkaffet på Kungsgården Långvind.

– Kungsgården kan jag rekommendera för dopkaffe. Det är jättebra, jättemysigt, litet, fin natur och naturligt, säger Daniel Strandberg till Långvind.com.

– Jättebra, toppen, meddelar  Elin Olsson, som fick tipset om Kungsgården Långvind från mormor och morfar, Ingrid och Bertil Olsson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv