Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sommarbutiken öppnar 13 juni

Print Friendly, PDF & Email

Lördagen den 13 juni öppnar Sommarbutiken i Långvinds fritidsområde, enda ort på Hälsingekusten med fullsortimentsbutik sommartid.

Mikael Pettersson fortsätter att driva butiken, nu för tionde året. År för år har han kommit med nyheter. För några år sedan började han med varmkorv i butiken. År 2013 var det dags för trådlöst internet. Sedan några år finns det också lösglass och enklare servering. Det återstår att se vad som blir årets nyhet, för något har säkert Micke i tankarna.

Butiken har öppet 10–20 alla dagar i veckan fram till mitten av augusti. En nyhet – av det tråkigare slaget – är att butiken stänger tidigare i år. Efter den 16 augusti är butiken bara öppen en helg, 22–23 augusti. Butiken kommer alltså att vara stängd under lyskvällshelgen den 29–30 augusti. När sommarbutiken håller öppet, blir det som vanligt med färskt bröd och färska tidningar på morgonen.

– Vår målsättning är att det ska finnas nygräddat mat- och fikabröd när butiken öppnar på morgnarna, säger Mikael Pettersson på butikens webbplats, www.sommarbutiken.com.

Sedan några år har sommarbutiken också en facebooksida, www.facebook.com/sommarbutiken.

Tidigare fanns under sommaren butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade områden på Hälsingekusten. I dag är, vad vi vet, livsmedelsbutiken i Långvind den enda fullsortimentssommarbutiken på Hälsingekusten utanför de tre stora tätorterna Hudiksvall, Söderhamn och Ljusne. Långvinds fritidsområde är stort nog att bära upp en sommarbutik, har en samfällighetsförening som är stark nog att gå i land med uppgiften och en arrendator som är driven nog att år efter år hålla igång en butik under två månader.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv