Kapellet igång

Långvinds kapell är en del av Svenska kyrkan, men ändå inte. En förening äger och förvaltar det lilla brukskapellet i Långvind på Hälsingekusten. I år – liksom tidigare somrar – blir det en musikgudstjänst med efterföljande kyrkkaffe varje helg från midsommar till och med lyskvällshelgen sista helgen i augusti, totalt elva musikgudstjänster.

I går hade föreningen sin vanlig ”städdag” inför sommarens många aktiviter.

Kapellet blommor bordjpg

– Det var många som kom till städningen i går. Vi började klockan tio och var klara före två. Det var roligt! Förra året var jag ensam, berättar Birgit L Sundström, föreningens sekreterare och sannolikt äldsta medlem.

Nu är kapellet sommarfint både in- och utvändigt inför alla aktiviteter, på lördagskvällen dessutom i solsken efter allt regn.

Närmast på programmet står gudstjänst, kapellstämma och kyrkkaffe söndagen den 21 juni klockan 17. På stämman kommer föreningen bland annat att välja styrelse och behandla frågan om stadgeändring.

Därefter blir det Musik i sommarkväll varje lördag klockan 18, utom avslutningen på lyskvällshelgen den 29 augusti, då musikgudstjänsten börjar klockan 19.30.

Långvinds kapellförening har en egen webbplats på Långvind.com, Långvinds kapellförening, som finns under fliken ”Partner”.

text och foto:
Jörgen Bengtson