Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Husen växer i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde, Enånger, upplever något av en byggboom. Mängder av nya hus eller tillbyggnader har sett dagens ljus de senaste åren.

När Långvind.com synar av området, visar det sig att tre husbyggen är på gång i den gamla delen av fritidsområdet, där det inte finns så många tomter att bygga på. På både Ejderstiger och Tärnstigen står hus som är nya för i år. På Älgstigen är grunden lagt till ett hus, som ska komma upp under våren 2015.

På många stigar – som vägarna heter i Långvinds fritidsområde – finns nybyggen eller om- och tillbyggnationer från 2010-talet. Långvinds fritidsområde fortsätter att växa, både mätt i bebyggda tomter och bofast befolkning.

En faktor som stärker utvecklingen med fler fritidshus och fler permanentboende är att alla fastigheter till våren får vintervatten. Mycket talar för att det också blir fiberoptiskt bredband till varje tomt, vilket skulle öka värdet på fastigheterna och göra boendet lättare. Samfällighetsföreningens styrelse förhandlar med Hudiksvalls stadsnät, Fiberstaden AB, om fiberanslutning i anslutning till vattenledningsdragningen.

Entreprenören för att anlägga vintervattenledningar är klar, Pelles Entreprenader i Söderhamn. Nu pågår kabelutsättning, märkning av elledningar på stigarna och märkning var nuvarande vattenventiler finns på varje tomt. Grävning och ledningsförläggning ska vara klara till våren. När de fritidsboende skruvar på sommarvattnet i vår, är det åretomvatten som kommer i ledningarna.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv