Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Rekordsommar på Kungsgården

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind, Enånger, har haft en rekordsommar. Under juni–augusti ökade antalet gästnätter med 26,3 procent jämfört med samma period 2013, från 349 gästnätter förra året till 441 i år. Hittills i år har Kungsgården Långvind haft 16,4 procent fler gästnätter än samma tid förra året, en ökning från 439 till 511 gästnätter.

– Förra sommaren satte vi ett gästnattsrekord, som vi inte trodde vi skulle kunna slå, eftersom vi 2013 fick draghjälp av att vara med i Svenska Turistföreningens (STF:s) vandrarhemskatalog Upptäck Sverige för första gången, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Hon driver Kungsgården Långvind tillsammans med sin man, Jörgen Bengtson.

Kungsgården Långvind öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast). Kungsgården hade 82 gästnätter första året och ser nu ut att kunna nå närmare 600 i år.

– I år hade vi längre sommarsäsong än tidigare. Vi har i stort sett varit fullbokade från midsommar till näst sista helgen i augusti. Vi märker att fler vill semestra på Hälsingekusten och i en intressant miljö som den vi har. Vi kombinerar ett unikt boende på hälsingegård i anrik järnbruksmiljö från svensk stormaktstid med hög klass på boendet, frukost med guldkant, personligt värdskap och många evenemang som vi genomför, säger Jörgen Bengtson.

Agneta och Jörgen ser också en fördel med Kungsgården Långvinds läge: nio minuter från E 4:an och vid havet i en härlig miljö.

Kungsgården Långvind är en av STF:s absolut minsta hotell och vandrarhem, men är långtifrån litet mätt i gästnätter.

Jörgen och Agneta Bengtson driver Kungsgården Långvind året om vid sidan av sina ordinarie jobb som konsult i företaget Infopress AB respektive projektledare på Sverige Radio.

– Det blir onekligen en annorlunda semester från Sveriges Radio, med jobb varenda dag från morgon till sen kväll. Men vi har roligt och möter hela tiden nya, spännande människor, säger Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv