Boka boende på Kungsgården Långvind!

Final i Långvinds kapell

Print Friendly, PDF & Email

Lördagen den 30 augusti blir det säsongsfinal i Långvinds kapell, med traditionell ljusgudstjänst, mycket musik och avslutande kyrkkaffe efteråt.

Långvindsbruk har börjat förbereda sig för hösten. Café Bränneriet stängde abrupt och i förtid för en tid sedan. STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind avslutade sin högsäsong förra helgen och har tre Afternoon tea-lördagar (30/8, 6/9, 13/9) och en svampexkursion (14/9) som återstår. Långvinds herrgård har ett evenemang kvar, kulturarvsdagen (14/9).

Sommarens avslut i Långvind har tidigare varit liktydigt med ljusgudstjänsten. Nu är det så definitivt genom att lyskvällen – som alltid är sista lördagen i augusti – tydligt förstärker och markerar övergången från sommar till höst.

Avslutningen i Långvinds kapell har – som sommarens alla sammankomster – en musikalisk inramning. Den här gången står Andreas Holmberg för sång och musik. Mats Sandström håller i aftonbönen. Till skillnad från sommarens Musik i sommarkväll, startar säsongens sista gudstjänst klockan 19.30, när skymningen är här.

När väl hösten kommer, går dock inte Långvind i dvala. STF Kungsgården Långvind håller öppet och erbjuder både Afternoon tea på beställning, olika helgpaket och vanlig övernattning. Långvinds kapell öppnar för stilla musik och ljuständning på Alla helgons dag.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 30 augusti 2014


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv