Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Premiär för bruksvandring och te

Print Friendly, PDF & Email

I går hade Kungsgården Långvind, Enånger, premiär för en ny aktivitet: Bruksvandring med afternoon tea.

Det var Föreningen Norden som kom resande med buss, fick en personlig guidning av bruksmiljön och en avslutande afternoon tea. Aktiviteten samlade 25 nordister från hela Hälsingland. Med Jörgen Bengtson som ciceron vandrade skaran från ångbåtsbryggan, via masugnsruinen, museet och kapellet till STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind.

Där serverade Agneta Bengtson ångande te, rykande varma scones, smörgåsar med smaskiga röror och annat gott, med chokladbitar och engelsk cider som avslutning.

– Det är roligt att kunna kombinera bruksvandring och afternoon tea, som vi nu gjort för första gången. Vi tycker att vi är duktiga på båda delarna, och nu kombinerar vi det till ett paket på tre till fyra timmar beroende på hur mycket bruksvandring deltagarna vill ha, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Gösta Lind, Föreningen Nordens ordförande i Hälsingland, var mycket nöjd med aktiviteten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv