Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Final för Afternoon tea

Print Friendly, PDF & Email

I går bjöd STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind på Afternoon tea för sista gången, trots fyra framgångsrika säsonger. Det blir inga fler lördagar i augusti-september med klassiskt, engelskt eftermiddagste med scones och smaskiga tillbehör.

Varför slutar ni med Afternoon tea, Agneta Bengtson?

– Skälet är positivt. Vår hotell- och vandrarhemsverksamhet går så bra att vi måste prioritera hårdare. Vi klarar inte av att ta emot övernattande gäster samtidigt som vi har stora tebjudningar. Vi slutar dock inte med Afternoon tea helt och hållet. Det finns kvar i form av Afternoon te på beställning.

Vad innebär Afternoon te på beställning?

– Den som vill avnjuta Afternoon tea på beställning kan göra det om man är ett sällskap på minst sex personer och bokar det i förväg. Vi serverar Afternoon tea on demand, som vi också kallar det, lördagar och söndagar året om, men som sagt, bara mot förbeställning.

Skiljer sig Afternoon tea på beställning från ert gamla Afternoon tea?

– Ja, Afternoon tea på beställning är än mer av en måltid. Vi serverar naturligtvis scones med mängder av tillbehör som hembakade engelska muffins och kakor, chokladbitar och andra godsaker, liksom ett glas äkta engelsk cider och naturligtvis te av allehanda slag. Men här får man också små räksmörgåsar med handskalade räkor, rågbröd med leverpastej, rågbröd med kallröktt lax och en söt liten överraskning.

Innebär detta att det går att få Afternoon tea lördagar i augusti-september även nästa år?

–Ja, om man är minst sex personer som beställer det i förväg.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv