Marknad på Kungsgården Långvind

– Vi hade tur med vädret, konstaterade alla – säljare, arrangörer och deltagare – på Kungsgården Långvinds årliga lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé på söndagen.

Dussinet säljare och cirka 600 besökare kom till marknaden, som var grupperad runt Kungsgården Långvind. I dag höll gården också öppet som kafé. Det var något färre besökare men framför allt mindre antal säljare än förra året.

Långvind.com pratade med två nykomlingar, som deltog för första gången på Kungsgården Långvinds marknad.

Hur har marknaden varit?

– Trög början men god avslutning. Det blev nästan samma försäljning som på Långvindsdagen, summerar Allan Settlin, Haga, Enånger, som sålde pepparlax, sik, sotare och annan fisk.

– Lite för lite folk men väldig tur med vädret.. Men vi sålde precis ett tiokilosankare och gick med vinst i alla fall, säger James Andersson, Hudiksvall.

– Det är trevligt här med bra platser, säger hustrun Lena Andersson Lagnestrand och pekar på den trevliga miljö som Kungsgården Långvind utgör.

Hur gick det med kaféet?

– Högtryck i köket. Laxsmörgåsarna tog slut vid ettiden och övriga smörgåsar efter tre, säger Agneta Bengtson, som förestod Kungsgården Långvinds kafé. Årets tre nyheter – choklad-, morots- och citronkakor med grädde – räckte dagen ut, liksom hjortronbakelserna.

En annan nyhet för dagen var att Kungsgården Långvind arrangerade bruksvandring denna och andra söndagar. Dagens vandring samlade åtta vetgiriga deltagare och tog 2,5 timmar. Efter vandringen väntade hjortronbakelse – och smörgås för den som var hungrig – på Kungsgården Långvind.

Jörgen Bengtson