Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Premiär för kajakuthyrning

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind, Enånger, är inte bara hotell, vandrarhem, paket- och evenemangsarrangör, utan också kajak- och cykeluthyrare. Årets nyheter är kajakuthyrning, cykeluthyrning och cykelpaket. I dag var det premiären för kajakuthyrning och en stilla kajaktur på Långvindsfjärden.

Först ut att upptäcka Långvind från sjösidan med kajak var paret Henrik Larsson och Ann-Catrin Hagebo, Hägersten. Med på premiärturen fanns också fyraåriga Alma Hagebo. Vad tycker de om kajakturen?

– Väldigt härligt. Man kommer så nära naturen, fridfullt, säger Ann-Catrin Hagebo till Långvind.com.

– Det kändes bra, säger Alma Hagebo och nickar till svar på frågan om hon vill paddla igen.

– Det gled på bra i vattnet. Man får passa upp, så man inte druttar i. Det var nära för mig, säger Henrik Larsson som hade en smalare och därmed rankare havskajak.

Henrik Larsson upptäckte möjligheten att hyra kajak på Kungsgården Långvinds webbplats Långvind.com, när han sökte boende vid havet. De hade inte alls tänkt paddla kajak på väg norrut till Höga kusten, utan letade bara efter ett trevligt övernattningsställe. Nu blev det både kajak och havsbad, innan det var dags för vila. Både Henrik och Ann-Catrin har paddlat kajak några gånger tidigare. De ha fått mersmak och vill gärna paddla igen.

Är det något som hade kunnat fungera bättre med Kungsgården Långvinds kajakuthyrning?

– Nej, det fungerade bra, säger Henrik Larsson.

Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind är glad över att STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind har startat både kajakuthyrning och cykeluthyrning i sommar. Fyra cyklar och två kajaker står redo.

– Det är verkligen roligt att kunna erbjuda både cyklar och kajaker. Med cykel och kajak kan man segla fram både på land och till sjöss. Långvind har utmärkta kajakvatten i skyddade havsvikar och insjöar. Jag tror starkt på kajakpaddling i Långvinds vatten, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Cyklarna har Kungsgården Långvind köpt in.

Kajakerna hyr Kungsgården Långvind ut genom samarbete med Näsviken kajak & fritid, som har kajaker till uthyrning i Långvind (Kungsgården Långvind), Iggesund (Ankarmons camping), Hudiksvall (Percykel & sport), Hölick (Hölick havsresort), Näsviken (Frägsta kulturgård), Norrbo-Bjuråker (Dellenbaden) och Järvsö (Upplev Järvsö).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv