Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Stor vattenläcka i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde har haft problem med vattenläckor under våren-sommaren. Nu är problemet lokaliserat: trasig ledning från vattenverket till Korsholmen.

– Reparation av läckande ledning till Korsholmen har påbörjats med att schakta fram ledningen. Jobbet är besvärligt då läckan finns i kärret på höger sida om Svensviksvägen. Jobbet kan dra ut på tiden så räkna med att bli utan vatten ett par dagar, skriver vattenansvarige Bo Sjöberg på www.langvind.se.

Under sommaren har vattenförbrukningen skjutit i höjden till häromdagen 110 000 liter per dygn. Det har varit så stor vattenförbrukning att vattenverket kroknat under arbetet. Trycket i ledningsnätet har blivit lågt och tidvis har vattnet varit avstängt.

Det är inte klart hur lång tid det kommer att ta att reparera vattenledningen till Korsholmen. Tills vidare blir boende på Korsholmen, Svensviksvägen och Ljungstigen utan vatten eller får vatten de uppmanas att koka, eftersom vatten från kärret kan komma in i ledningen.

Långvinds fritidsområde har eget vattenverk, som förser alla fastigheter med åretrunt- eller sommarvatten. Vattnet har hög kvalitet, enligt de regelbundna analyser som samfällighetsföreningen gör. Men nu börjar åldern på ledningsnätet ta ut sin rätt, något som samfällighetsföreningens årsstämma hanterade på sitt möte tidigare denna månad.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv