Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Laddar för loppis

Print Friendly, PDF & Email

På söndag blir det traditionsenligt lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé på Kungsgården Långvind, Enånger. För femte året i följd kommer folk att ställa upp sina stånd och bjuda ut sina varor runt Kungsgården Långvind, som ligger i början av ”bruksgatan” i Långvindsbruk. Och Kungsgården håller – denna enda dag per år – öppet som kafé.

– Det brukar bli anstormning. En del kommer för lopp-, kuriosa- och hantverksmarknaden och andra kommer för vårt kafé. Väl på plats brukar loppisbesökarna upptäcka kaféet och tvärtom. Det blir många bra möten, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Hon har fullt upp med att förbereda kafédelen, då Kungsgården Långvind dukar upp smörgåsar, hembakat, kakor, godsaker, kaffe, bryggt te, kylda drycker och glass. Agneta avslöjar också nyheterna på årets meny: ”rutor” av olika slag.

– Förutom choklad-, morots- och citronrutor, blir det som vanligt matiga smörgåsar med lax eller ost, hjortronbakelse, kakor, glass, godis och dryck, berättar hon.

Det brukar komma runt 500 personer till marknaden, men antalet är klart väderberoende.

– Vi hoppas på bra väder och många besökare, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Det finns fortfarande plats för fler säljare på loppmarknaden. Det är bara att ringa (0650-822 33) eller e-posta (info/snabel-a/langvind.com) för att boka plats. En plats kostar 150 kronor och är då upp till 2,5 meter lång. För den som inte har eget bord, går det att hyra på plats.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv