Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Över 1 800 sidor

Print Friendly, PDF & Email

Webbplatsen Långvind.com omfattar i dag över 1 800 webbsidor.

– Vi kunde aldrig drömma om att det skulle bli en så omfattande webbplats för Hälsingekusten, med nyheter, virtuell turistbuyrå och information om vad Kungsgården Långvind har att erbjuda, säger Agneta Bengtson, tekniskt ansvarig för webbplatsen, till Långvind.com, en adress som finns parallellt med Langvind.com.

Långvind.com började i liten skala inför starten av Kungsgården Långvind som rum och frukost, bed & breakfast, sommaren 2010.

Webbplatsen startade i blygsam skala i januari 2009 – med en nyhet. Lagom till Långvindsdagarna 2009 fick Långvind.com den 24 juli 2009 en struktur och omfattning, som börjar påminna om dagens. Men vid denna tidpunkt var det totala antalet sidor bara cirka 200.

På den tiden fanns inte heller något bredband i Långvindsbruk. Långvind.com växte därför fram på hamburgerrestauranger och kaféer med trådlöst internet i Söderhamn och Hudiksvall. Där arbetade Agneta med sin man Jörgen med att ta fram denna webbplats för Hälsingekusten och Kungsgården Långvind.

– Till slut blev vi sådana inventarier på McDonalds i Söderhamn att personalen bjöd oss på mat utan att vi behövde betala och lät oss sitta kvar efter stängning medan personalen städade, berättar Agneta Bengtson.

Långvind.com är en virtuell turistbyrå för Hälsingekusten med 283 fasta sidor om kusten i allmänhet och Långvind i synnerhet samt naturligtvis sidor om Kungsgården Långvind. Till detta kommer 1 546 nyheter, som ökar med en nyhet per dag året om. Nyheterna handlar om Hälsingekusten med extra fokus på vad som händer i Långvind.

– Vi har ofta nyheter före lokaltidningarna HT och Kuriren eller lokala nyheter som de inte tar upp, säger Agneta Bengtson.

År 2013 fick Långvind.com en rejäl ansiktslyftning och flera tekniska nyheter. Sedan juli 2013 framgår det mycket tydligare vad som är Kungsgården Långvinds del och vad som är turismdelar av Långvind.com. Dessutom integrerar den nya webbplatsen Facebook för Kungsgården Långvind, Twitter för alla som skriver #Långvind och sedan drygt ett halvår tillbaka även Tripadvisor. Den som vill bo på Kungsgården Långvind kan också boka boende direkt på webbplatsen.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv