Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Mer sandstrand i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvind får mer sandstrand i sommar. På Snäcken har växtligheten börjat ta över. Nu ska en del av strandrågen bort.

– Styrelsen har gett Långvinds bruk i uppdrag att plana ut och riva strandråg på Snäcken så att mer sand blir tillgängligt, berättar Anders Källman, styrelseledamot i Långvinds samfällighetsförening, på föreningens webbplats www.langvind.se.

Långvinds fritidsområde har två större och två mindre bad.

De två stora baden är båda havsbad, med härliga sandstränder och relativt långgrunt vatten. I fritidsområdets centrala del ligger Snäcken, en bit därifrån finns Kråknäs, en lång sandstrand i skyddat läge. Mellan Snäcken och Kråknäs finns flera mindre sandstränder, störst av dem är Lillkråknäs, där man vanligen kan få en strand för sig själv. I anslutning till de två havsbaden finns omklädningsrum, toaletter och campingbord.

Ett av de två mindre baden är också ett havsbad, Dragösviken. Här finns en liten sandstrand och badbrygga i skyddat läge på Dragösvikens östra sida på Korsholmen.

Det andra badet är ett insjöbad i Byhedsjön, med en liten sandstrand på sjöns sydöstra sida. I anslutning till stranden finns toalett och campingbord.

För den som vill bada i Långvindsbruk, finns badbrygga i anslutning till samhällets småbåtshamn och den historiska malmkajen.

Långvinds samfällighetsförening äger och sköter stränder, grönområden, lekplatser, idrottsanläggningar, livsmedelsbutik, vattennät och vägar i Långvinds fritidsområde.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv