Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bruksvandring gånger nio

Print Friendly, PDF & Email

I år femårsjubilerar Kungsgården Långvinds natur- och kulturvandringar i Långvind med bruksvandringar, som de också kallas, alla söndagar från midsommar till mitten av augusti. Det innebär tre nyheter mot förra årets: bruksvandringar varje vecka, söndagar istället för torsdagar och dubbelt så många vandringar som tidigare.

Bruksvandringarna börjar klockan 15 på Kungsgården Långvind och tar drygt 2,5 timmar, inklusive avslutande buffébord med smörgåsar, hembakat, kakor och dryck. Samlingen efter vandringen ger också tid för samtal och samkväm. Bruksvandringarna pågår mellan 22 juni och 17 augusti, nio söndagar i rad.

– Intresset håller i sig, trots att vi haft bruksvandringar i fyra säsonger. Vi har redan fått förfrågningar om när det blir bruksvandringar i sommar. Det är roligt att kultur- och naturintresset för vad Långvind har att berätta håller i sig, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvinds ciceron tar besökaren på en spännande resa, från svensk stormaktstid till framtid, med besök i klensmedjan, Långvinds kapell, bränneriet, masugnsruinen, andra lämningar från järnbruksepoken, ångsågverket, hamnen, Bruksmuseet, resterna av mellanhammaren och broarna över Långvinds ström, för att nämna några av de många sevärdheterna längs vägen.

Jörgen Bengtson

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv