Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Uppskattat eftermiddagste

Print Friendly, PDF & Email

Efter sju kilometers vandring till Långvindsbruk nådde de målet: te- och sconesbuffé på Kungsgården Långvind.

Systrarna Lisa och Katarina Holst med barn och mormor Annelie vandrade från Långvinds fritidsområde till Långvindsbruk och sedan tillbaka, stärkta av scones, rågbröd, te och massor av tillbehör.

– En fantastiskt fin eftermiddag med fin och mycket god sconesbuffé, goda smörgåsar, kakor och annat gott. Vi kommer absolut tillbaka, säger Lisa Holst, boende i Stockholm med fritidshus i Långvind, till Långvind.com.

Lovisa Holst, 10 år, tycker att det ”var jättegott och väldigt lyxigt”. Hon fann sig så väl tillrätta att hon skulle vilja bo på Kungsgården.

– Gott och intressant. En vintertradition är skapad, summerar Katarina Holst.

Familjerna Holst berättar att de har en sommartradition, som tar dem vandringsvägen till Skärså och tillbaka. Nu har de fått en motsvarighet vintertid.

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind hade i dag premiär på någon man kallar ”afternoon tea på beställning”. Det är en fortsättning på den populära afternoon te, som Kungsgården Långvind sedan några år serverar fyra lördagar i augusti-september. Då undrade många om inte Kungsgården Långvind kunde servera afternoon tea som alternativ till alla traditionella julbord eller göra det alla lördagar höst-vinter-vår.

Svaret blev ett ”afternoon tea on demand”. När det finns sex personer eller fler som vill avnjuta en klassisk engelsk temåltid under en helg, så dukar Kungsgården Långvind upp en buffé med scones, massor av tillbehör, rågsmörgåsar med lax, räkor och leverpastej, muffins, shortbread, andra kakor och naturligtvis olika sorters teer med engelsk cider som avslutning.

När det var dags för cider, var dock alla så mätta att de bad att få ta den vid nästa besök.

Agneta Bengtson, som hade en hel del förberedelsearbete innan hon strax före klockan 13 tände brasan i Salen och ljuset över buffén, var nöjd med dagen.

– Det är roligt att kunna lätta upp stämningen och sinnena en vädermässigt dyster lördag i övergången mellan vinter och vår, säger hon till Långvind.com.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv