Boka boende på Kungsgården Långvind!

Sommarvatten inom kort

Print Friendly, PDF & Email

Nu duggar vårtecknen som ett svenskt sommarregn: sommartid, vårblommor, fågelkvitter, grillpremiär och sommarvatten. Långvinds fritidsområde är ett av många områden, där föreningen inom kort släpper på sommarvattnet. I år börjar vattenpåsläppet den 14 april, tre veckor tidigare än förra året.

De flesta fritidsområden på Hälsingekusten har sommarvattennät. Hälsingland och sannolikt Norrlands största fritidsområde, Långvind, är inget undantag, även om delar av området har vintervatten. Dessutom håller föreningen på att bygga ut ett stomnät för vintervatten, även om frågan för tillfället har hamnat i domstol.

Än så länge delar de flesta fritidshushåll med sommarvatten in året i tiden då man har respektive inte har sommarvatten. Vanligen brukar förstamajhelgen vara riktmärket för när man kan hoppas få sommarvatten i ledningarna. I år ser det ut att bli vatten lagom till första påskveckan.

År 2013 blev sommarvattnet påsläppt i Långvinds fritidsområde den 2 maj. År 2012 var sommarvattenpåsläppet den 24 april, vilket var ovanligt tidigt. I år ser det alltså ut att börja strömma vatten i ledningsnätet rekordtidigt, den 14 april.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv