Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Stöd till Långvind och Tosätter

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds bruksmiljöförening och Tosätters byhistoriska förening får 10 000 kronor vardera från Hälsingland sparbank.

I Långvind går pengarna till Långvindsstudiecirkeln för att man ska kunna färdigställa och trycka sin skrift om Långvinds historia. Långvind.com har skrivit om projektet vid två tillfällen, Nej till Långvindsstöd? (3 februari 2014) och Långvindsbok på gång (30 augusti 2013).

Tosätters byhistoriska förening, eller som den heter i registreringen hos Bolagsverket Tösäters byhistoriska förening, är sedan 2011 en verksamhetsdrivande ideell förening. Den får 10 000 kronor i bidrag.

Anslagen kommer från det nyinrättade Iggesundsutskottet under Hälsinglands sparbank. Utskottet beviljar pengar till lokal verksamhet för utbildning, kultur idrott och övrigt. Iggesundsutskottet beviljade i denna omgång totalt 88 000 kronor.

Sparbankens stiftelser och utskott hade fått in totalt 170 ansökningar och betalat ut 2 254 000 kronor.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv