Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Afternoon tea med övernattning

Print Friendly, PDF & Email

För tio dagar sedan lanserade STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind Afternoon tea på beställning. Nu kommer nästa steg: Afternoon tea med övernattning.

– Vi vill erbjuda ett miniveckoslut med afternoon tea lördag eftermiddag, kvällsfika, övernattning, frukost med guldkant och tid att upptäcka Långvind med omnejd söndag. Vi erbjuder personligt guidad bruksvandring som tillägg, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind till Långvind.com.

STF Kungsgården Långvind går alltså från att ha serverat afternoon tea fyra lördagar per år till att erbjuda det året om och nu utvidga sitt helgpaket till ett ”minihelgpaket” med klassiskt, engelskt eftermiddagste.

Vad blir det för typ av afternoon tea i ”minihelgpaket”?

– Det blir samma som för Afternoon tea på beställning: massor av nygräddade scones med tillbehör som lagrad cheddarost, lemon curd och marmelader, matiga rågsmörgåsar med räkor, rökt lax och leverpastej, hembakade engelska muffins med hallonkräm, skotska shortbread och hembakade chokladbollar, pepparkakor och mandelskorpor. Vi erbjuder åtta sorters högkvalitativa teer och ett glas med kall engelsk cider och en liten överraskning, berättar Agneta Bengtson.

Har ni fått några bokningar på er nyhet Afternoon tea på beställning?

– Nej, men det har bara gått drygt en vecka sedan vi presenterade nyheten och vi har inte börjat marknadsföra det än. Däremot har vi fått flera förfrågningar. Därför känner vi att Afternoon tea med övernattning också ligger helt rätt. Vi har många helgpaketsgäster och en del hade föredragit helgpaket med bara ett övernattning. Nu har vi ett paket för dem, säger hon.

Tanken på att börja servera tebuffé året om, med eller utan övernattning, kom när gäster på Kungsgårdens afternoon tea i höstas började fråga om inte Kungsgården kunde servera afternoon tea som alternativ till julbord.

Afternoon tea, även kallad low tea, går tillbaka till engelsk högreståndsmiljö på 1830-talet. Hertiginnan Anna av Bedford införde afternoon tea som en liten måltid mellan tidig lunch och se middag. Den har sedan utvecklats till en tradition med särskilda dukningar, scones, sandwichar, bakverk och kakor – och fått spridning över hela världen.

På Kungsgården Långvinds webbplats finns en särskild avdelning med cirka tio artiklar om afternoon tea och te, langvind.com/afternoon-tea, som är en av de större samlingarna av svenskspråkig tekunskap på internet.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv