Boka boende på Kungsgården Långvind!

Hämtpizza till stranden

Print Friendly, PDF & Email

Hämtpizza till sommarbutiken eller stranden, blir nästa års nyhet i Långvinds fritidsområde.

Mikael Pettersson, som driver sommarbutiken, den enda på Hälsingekusten med fullt sortiment, är full av idéer. För några år sedan började han med varm korv. I år har trådlöst internet varit den stora nyheten, även om han smygstartade med wifi i slutet av förra sommaren. Nästa år blir det pizza.

– Det blir hämtpizza till lunch. Beställ pizzan före 11.30. Ät den här klockan ett, säger han till Långvind.com och berättar mer om planerna.

– Jag samarbetar med pizzerian i Enånger. Eftersom vi alltid gör en tur till Enånger vid lunchtid, kan jag ta med pizza tillbaka. Problemet är att hålla pizzan varm. Jag tittar på olika lösningar.

Den soliga sommaren har gjort sitt avtryck i sommarbutiken.

– Vi har sålt mer glass än förra året. I övrigt har det varit samma försäljning, säger han.

Sommarens storsäljare – vid sidan av glassen – är alltså trådlöst internet. Eftersom internet över mobilnätet i bästa fall fungerar uselt i Långvinds fritidsområde, har Mikael Pettersson tagit vara på den optofiberanslutning som butiken har och därmed rejäla bandbredd. Han har sålt både korta och dygnslånga uppkopplingar.

– Det har varit mycket populärt, bekräftar han.

Nästa sommar blir nionde året för Mikael Pettersson. Som vanligt är sommarbutiken öppen alla dagar till mitten av augusti, i år den 18 augusti. Sedan är butiken öppen lördag-söndag i två helger – med sedvanlig säsongsrea. Han har inte bestämt om rean ska gälla båda helgerna eller bara den sista. När rean väl kommer blir det ”halva priset direkt”, lovar han.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv