Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Fantastisk gästnattsutveckling”

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind har som hotell och vandrarhem haft en fantastisk utveckling i år, med 110 procent fler gästnätter januari–juli 2013 jämfört med samma tid förra året.

Agneta Bengtson – som tillsammans med sin man driver Sveriges näst minsta STF-anslutna hotell och vandrarhem – kan blicka tillbaka på en intensiv sommar och dessförinnan en vinter och vår med fler gäster än tidigare.

– Vi har haft en fantastisk gästnattsutveckling i år, med fler gästnätter under årets första sju månader, 345 gästnätter, än under hela förra året. Jag tror att vår ökning är en kombination av att Kungsgården Långvind blev STF-anslutet hotell och vandrarhem i maj förra året och att allt fler hittar till oss via olika vägar som vår webbplats och facebooksida, via rekommendationer från turistbyråer och tidigare gäster och genom våra små reklamlappar, säger Agneta Bengtson.

Under årets första sju månader 2012 hade Kungsgården Långvind 164 gästnätter, som alltså blev 345 under samma period i år, en ökning med 110 procent.

Hur branschen i stort har utvecklats till och med juli i år finns det ännu ingen statistik på. Det finns enstaka rapporter om både ökningar och minskningar.

Under hela 2012 hade Kungsgården Långvind 319 gästnätter, vilket är det högsta sedan anläggningen öppnade 2010. Agneta Bengtson vågar inte göra någon prognos för hela 2013, men tror nog att det går att nå upp till 450 gästnätter. Det skulle innebära en ökning på drygt 40 procent jämfört med 2012.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv