Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sommar med butik i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde utan sommarbutik skulle vara fattigt. Om exakt fyra veckor, den 15 juni, öppnar sommarbutiken. Vad Långvind.com vet är affären den enda kvarvarande sommarbutik i ett fritidshusdominerat område på Hälsingekusten och sannolikt i Hälsingland som helhet.

Förra året fick butiken egen sida på Facebook, Sommarbutiken. I år är det premiär för egen webbplats, www.sommarbutiken.com.

– Sommarbutiken har nu äntligen en hemsida! Den kommer dock tills vidare mest fungera som ett digitalt visitkort på nätet. Nyheter och erbjudanden kommer även fortsättningsvis annonseras på Facebook, säger Mikael Pettersson, som driver butiken.

Butiken har öppet 10–20 alla dagar i veckan fram till mitten av augusti. Sedan blir det helgöppet augusti månad ut.

Mikael Pettersson driver butiken för åttonde säsongen.

Tidigare fanns sommartid butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade delar på Hälsingekusten och Hälsinglands inland. Vad vi vet, är livsmedelsbutiken i Långvind enda sommarbutik med fullsortiment på Hälsingekusten och sannolikt i landskapet som helhet.

Långvinds fritidsområde är stort nog – mätt i kunder och samfällighetsförening med ekonomiska muskler – att bära upp en sommarbutik.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 19 maj 2013


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv