Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bruksvandring på fjärde året

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind börjar med två sommarprogram redan före midsommar: kyrkovisningar och bruksvandringar.

Bruksvandringarna går in på sitt fjärde år, med vandringar varannan torsdag klockan 16: 17 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augusti och 15 augusti.

– Intresset verkar inte att falna. Vi har redan fått förfrågningar om när det blir natur- och kulturvandringar, eller bruksvandringar som vi också kallar dem, i sommar. Därför utökar vi vandringarna till fem torsdagar i år, berättar Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvinds ciceron tar besökaren på en spännande resa, från svensk stormaktstid och framåt, med besök i klensmedjan, Långvinds kapell, Bruksmuseet, järnverksruinerna, sågverket och hamnen, för att nämna några av de många sevärdheterna längs vägen.

Liksom tidigare år blir det avslutning i Kungsgården Långvind med dryck, smörgås och hembakat – och inte minst tid för samtal och samkväm efter en drygt två timmar lång vandring.

Kyrkovisningarna startar redan den 11 och 12 juni med Enångers respektive Njutångers kyrka, vilket Långvind.com skrev om i artikeln Fyra kyrkovisningar (28 februari 2013).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv