Boka boende på Kungsgården Långvind!

”Bästa februari någonsin”

Print Friendly, PDF & Email

Långvind.com satte i februari besöksrekord för en vintermånad. Aldrig tidigare har så många besökt webbplatsen för Hälsingekusten och Kungsgården Långvind under februari eller någon annan vintermånad: 318 besökare per dag.

Besökssiffrorna klättrade alltså uppåt under februari, då besökarna vanligen brukar minska, till 318 besökare per dag. Det var 76 procent fler än samma period förra året, då besökarna var i genomsnitt 181 per dag.

– Det är roligt att allt fler läsare hittar till vår webbplats om Hälsingekusten och Långvind. Det här är vår bästa februari månad någonsin, säger Agneta Bengtson, teknikansvarig för webbplatsen, till Långvind.com.

Antalet besökta sidor var i februari i genomsnitt 3 036 sidor per dag. Det var 18 procent fler än i februari 2012, då i genomsnitt 2 579 sidor på Långvind.com fick besök varje dag.

Ett annat sätt att mäta webbplatsens popularitet är att mäta unika besökare. Dessa var i februari 2013 i genomsnitt 70 per dag mot 59 per dag under samma period 2012.

Långvind.com/Langvind.com började publicera nyheter och information om Hälsingekusten i slutet av juli 2009. Antalet besökare var under första hela månaden 2009 (augusti) 38 per dag. Hösten 2009 (september–oktober) var besökarna 31 per dag, för att hösten 2010 öka till 129 per dag, hösten 2011 till 172 besökare per dag och hösten 2012 till 278 per dag.

Bakom den kraftiga uppgången av besökare ligger en målmedveten satsning på mer nyheter – sedan över ett år tillbaka en per dag – och ett växande antal fasta sidor om öar, samhällen, socknar och vad som händer på Hälsingekusten. Totalt omfattar webbplatsen i dag nästan 1 300 sidor.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv