Boka boende på Kungsgården Långvind!

Skidspår igång

Print Friendly, PDF & Email

I år öppnade de preparerade skidspåren tidigt på Hälsingekusten. Ett spår som hållit inne med att det är öppet, är spåret mellan Långvindsbruk och Långvinds fritidsområde. Där körde spårsläden upp spåret i slutet av december.

– Vi öppnade spåret i mellandagarna, bekräftar Mats Persson för Långvind.com.

Men ingen har talat om att spåret är öppet, vilket nu både Hudiksvalls turistbyrå och Långvind.com kan förmedla.

Skidspåret är cirka 7,5 kilometer långt. Det går från Långvindsbruk via gamla vägen, korsar Snäckenvägen, fortsätter över Byåsen och väster om Byhedsjön till fritidsområdet, där skidspåret slutar i korsningen Saltpannavägen–Snäckenvägen.

Det går bra att använda dusch och bastu i Långvindsbruk, för den som vill. Kontakta Mats Persson (070-597 11 16) för nyckel!

Det varierar i högsta grad när skidspåret i Långvind öppnar. Vintersäsongen 2011–2012 öppnade spåret 11 februari. Säsongen 2010–2011 öppnade spåret 8 december, vilket var rekordtidigt. Säsongen 2009–2010 öppnade spåret i slutet av december och 2008–2009 i slutet av januari. År 2005 blev säsongen mycket kort, då spåret öppnade först den 4 mars.

Skidspåret är enbart öppet för skidåkare. Det är absolut förbud mot snöskoterkörning i spåret.

Långvind.com skrev senast om skidspår på Hälsingekusten 14 december, Snö ger skidföre.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv