Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Nytt inbrott i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Huset Mellanhammaren i Långvindsbruk har blivit utsatt för inbrott. Bytet blev tre paket kaffe, en kökskniv och en summa pengar.

Inbrottet skedde mellan 27 december på kvällen och 31 december.

– Tjuven eller tjuvarna tog sig in på baksidan av huset. Jag märkte att det var oordning i kökslådor och trappan upp till övervåningen, men det tog ett tag innan jag upptäckte vad som hade hänt, säger Pärlennart Larsson till Långvind.com.

Normalt brukar han inte ha pengar i bostaden eller fritidshuset, men den här gången fanns det kontanter som tjuven eller tjuvarna upptäckte. Det kan också finnas annat som är stulet, som familjen inte har upptäckt ännu.

Inbrottet är polisanmält, men polisen har inte ens brytt sig om att göra en brottsplatsundersökning, utan snabbt avskrivit ärendet. Pärlennart Larsson efterlyser folk, som kan ha sett något i anslutning till Mellanhammaren den 27–31 december. Han tar tacksamt emot tips på telefon 070-576 98 22.

Inbrottet i Mellanhammaren är det andra i Långvind på kort tid. I mitten av oktober blev Långvinds kapell plundrat på votivskeppet, två ljuskronor i mässing, nummertavlan och en oljelampa, vilket Långvind.com skrivit om i två artiklar, senast Långvindskapellet drabbat (18 november 2012).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv