Boka boende på Kungsgården Långvind!

Stort intresse för te

Print Friendly, PDF & Email

På lördag är det final för årets omgång av Afternoon tea på Kungsgården Långvind. Intresset är rejält uppskruvat inför den fjärde lördagen med klassiskt eftermiddagste.

– Vi har 57 platser bokade, mer än någonsin tidigare. Nu hoppas vi på bra väder, så vi kan erbjuda tillkommande gäster plats utomhus. Det börjar bli trångt inomhus på Kungsgården, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Kungsgården Långvind har fört traditionen med eftermiddagste till Hälsingekusten, med start hösten 2011. Afternoon tea på Kungsgården Långvind blev så populär att paret Bengtson funderade på att lägga ner det hela – gästerna var fler än värdarna klarade av. Men Afternoon tea kom tillbaka, med fyra istället för tre lördagar, förbättrad logistik och en räddade ängel, Eva Estberger, som hjälper till att ta hand om gästerna.

Blir det några nyheter sista gången i år?

– Ja, faktiskt, nu byter vi ut fabriksbakade danska smörkakor mot hembakade korintkakor av engelskt snitt. Dessutom har vi laddat med massor av färdiga sconesdegar, hela tio sorters marmelader, extra många sandwichar och 25 flaskor engelsk cider, så vi tror att vi klarar anstormningen. Liksom tidigare har vi åtta sorters exklusiva teer, egen clotted cream och lemon curd, så vi är övertygade att det finns något åt alla,  säger Agneta Bengtson.

Afternoon tea – även kallad low tea efter det soffbord man sitter vid när man intar te med scones och andra tillbehör – är ett mindre mål mellan lunch och kvällsmat. På Kungsgården har den vuxit till en mättande liten måltid.

För den som vill lära sig med om te och dess historia, har Kungsgården Långvind skapat sex faktasidor, som förhoppningsvis mättar den intellektuella aptiten hos teälskare: afternoon-tea-historia, tefakta, tehistoria, tehistoria i Sverige, tehistoria år för år och väl valda ord om te.

Jörgen Bengtson

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv