Boka boende på Kungsgården Långvind!

Slut på sommaren

Print Friendly, PDF & Email

I går satte Kungsgården Långvind punkt för den förlängda sommarsäsongen med Afternoon tea för fjärde lördagen på rad.

– Det kom långt fler gäster än vi hade föreställt oss och vågat hoppas på. Vi serverade 96 gäster, vilket egentligen är mer än vi klarar av, men det gick bra tack vare gott förarbete, en ovärderlig extrahjälp och tålmodiga och glada gäster, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvind introducerade klassiskt, brittiskt eftermiddagste på Hälsingekusten förra hösten. Det blev en succé, med tre lördagar i september som lockade drygt 180 gäster.

I år satsade paret Bengtson på fyra dagar och längre öppethållande. Men konceptet var det samma, bara med skillnaden att nu bakade Agneta ännu fler scones och kakor. Det behövdes, för när hon summerar årets säsong visar det sig att 220 gäster hade hittat till Kungsgårdens temåltider.

– Jag har bakat närmare 1 000 scones och gjort över 1 500 sandwichar. Under sconesknådandet har jag verkligen stärkt mina tummuskler, säger hon.

Långvind.com pratade med flera gäster, som tycker att Kungsgården Långvind borde köra flera lördagar eller komma tillbaka med något annat spännande under höst och advent. Kan vi se fram mot Afternoon tea i advent, kanske?

– Nej, det tror jag inte. Vi såg Afternoon tea som ett trevligt sätt att förlänga och sedan avsluta sommarsäsongen. Nu har vi snarare siktet inställt på nästa år, men först har vi vår svampexkursion med Alf Pallin lördagen den 6 oktober, som vi hoppas lockar intresserade svampplockare, säger Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind hade tur med vädret på avslutningsdagen. Det var strålande sol, vilket gjorde att flera gäster kunde sitta utomhus vid kaféborden på gräsmattan mot Långvinds ström och njuta av både höstsol, te, scones och allehanda tillbehör.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv