Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sista chansen till vandring

Print Friendly, PDF & Email

Torsdagen den 2 augusti är årets sista chans till bruks- och forntidsvandring. Kungsgården Långvinds arrangerar årets fjärde bruksvandring i Långvind, med start klockan 16, och årets sista forntidsvandring, den här gången förlagd till finnbygderna i Nianfors, klockan 18.

Båda vandringarna tar drygt två timmar och avslutas med eftersnack till kaffe/te, smörgås, hembakat och kakor.

Bruksvandringen är en natur- och kulturvandring i Långvinds bruk från svensk stormaktstid, som tar besökaren runt i bruksmiljön och till bland annat brukskapellet, museet och lämningarna från järnbrukstiden. Vandringen börjar vid Kungsgården Långvind. Ciceron är Jörgen Bengtson.

Vandringen i Nianfors ger en inblick i gammal skogsfinnbygd, sannolikt den äldsta i Hälsingland. Vad har vi för okänt finskt arv i Hälsingland, landskapet som gett namn åt Finlands huvudstad, Helsingfors? Vandringen börjar vid Nianfors kyrka. Ciceroner är arkeologer Ola Nilsson och Lena Berg Nilsson.

Ingen förhandsanmälan krävs. Bruksvandringen med eftersnack och tilltugg tar närmare tre timmar, forntidsvandringen drygt två timmar.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv