Boka boende på Kungsgården Långvind!

Rekordstor marknad i sol

Print Friendly, PDF & Email

Massor av sol och inte en droppe regn. För första gången genomförde Kungsgården Långvind en lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé utan regn. Kanske var vädret för bra den här gången.

Drygt 600 personer besökte marknaden i Långvindsbruk, fler än någon gång tidigare. Kaféet satte försäljningsrekord.

Säljarna i stort var också nöjda med dagen, även om några trodde att solen fått en del att välja stranden framför marknaden.

– Det har gått rimligt bra, säger Wilhelm Tottie, som säljer Långvindshonung, torkad svamp, kallpressad olja och andra matdelikatesser.

– Vi har sålt hyggligt. Vi är nöjda, säger Caren och Morgan Landfors, Sundsvall, som säljer artiklar med kvalitet.

De kommer gärna till Hälsingland på marknad: samlarmässan i Hudiksvall, bakluckeloppis på Kattvikskajen och nu också Kungsgården Långvind.

I köket hade Agneta Bengtson sin svettigaste kafédag hittills.

– Kundtillströmningen varierade stort över dagen, från lite väl lugnt till sanslöst mycket folk. En del varor tog slut, det har vi inte varit med om tidigare, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Liksom förra marknadsdagen den 1 juli, var det Kungsgårdens hemmagjorda pannacottor som sålde bäst.

Totalt kom 20 säljare, dubbelt så många som för ett år sedan.

Kungsgårdens lopp-. kuriosa- och hantverksmarknad med kafé är alltid första söndagen i juli och första söndagen i augusti. Den som redan längtar till 2013 års marknader kan pricka in de två aktuella söndagarna nästa år: 7 juli och 4 augusti.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv