Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Afternoon tea

Print Friendly, PDF & Email

Om två veckor kommer klassiskt, engelskt afternoon tea till Hälsingekusten. Kungsgården Långvind upprepar förra årets succé med Afternoon Tea, nu med start redan på lyskvällslördagen 25 augusti och sedan ytterligare tre lördagar.

– Förra året stora gästtillströmning tog oss på sängen, så i år kommer vi att vara ännu bättre förberedda, säger Agneta Bengtson, som gjorde över 1 500 scones, sandwichar och kakor förra året.

Förra året kom drygt 200 gäster. I år räknar hon med att det blir fler, eftersom Kungsgården Långvind i år bjuder in till fyra afternoon-tea-lördagar istället för tre: 25 augusti, 1 september, 8 september och 15 september. I år är serveringstiden också utvidgad till klockan 18, med en sittning klockan 13 och en 15.30, för den som vill reservera bord.

– Liksom förra året dukar vi upp en buffé med nybakade scones med läckra tillbehör i form av clotted cream på vårt sätt – hårdvispad, syrad grädde – smör, lemon curd, åtta bär- och fruktmarmelader, sandwich och kakor. Vi serverar åtta sorters exklusiva teer, berättar Agneta Bengtson.

– Sedan har vi tillval i form av fyra olika typer av sandwichar, engelsk sockerkaka och smörkakor. För den som vill ha en komplett måltid toppar vi med ytterligare kakor, chokladbitar och äkta engelsk cider, berättar hon.

Afternoon tea, även kallad low tea, är ett mindre mål mellan lunch och kvällsmat, vanligen mellan klockan 14 och 17. Vanan att inta detta mål uppstod i den engelska högreståndsmiljön i början av 1800-talet. Hertiginnan Anna av Bedford införde afternoon tea, som sedan har utvecklats till en tradition med särskilda dukningar, scones, sandwichar och bakverk.

Kungsgården Långvind tog denna tradition till Hälsingekusten hösten 2011, med fullsatt hus tre lördagar i september.


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv