Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ingen ny Coop-entreprenör

Print Friendly, PDF & Email

Coop Enånger får ingen ny franchisetagare efter Morgan Karström. Konsumentföreningen Svea, som butiken hör till, har inte lyckats hitta någon ny entreprenör till butiken.

Enligt vad Långvind.com erfar har flera personer visat intresse för att bli franchisetagare till Coop-butiken i Enånger, men det har inte lett till avtal.  Större delen av konsumentkooperationen i Gävleborg hör till Konsumentföreningen Gävleborg. Coop-affärerna i Iggesund, Enånger och Söderhamn (Coop Forum) ligger som en ö i Konsum Gävleborg, vilket försvårar rekryteringen av ny franchisetagare.

Konsumentföreningen Svea är en av de större konsumentföreningarna i Coop Sverige. Tillsammans med fyra andra så kallade medlemsföreningar har Svea överlåtit driften av butikerna till Coop Sverige. Den driver livsmedelsaffärer i form av Coop Nära, Coop Konsum, Coop Extra och Coop Forum samt byggvarumarknaden Coop Bygg.

Morgan Karström har, under drygt fyra år, med framgång drivit upp Coop-butiken i Enånger, som är lönsam och har mycket större sortiment än Coop Nära-butiker vanligen har. Men det är också problem att vara företagare i Coop-världen, där ledningen inte fokuserar på små och franchisedrivna enheter.

Den 1 september 2012 tar Coop Sverige över driften av Coop Enånger. Morgan Karström går vidare till annat arbete inom detaljhandeln, dock inte längre som företagare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv