Boka boende på Kungsgården Långvind!

Afternoon tea åter

Print Friendly, PDF & Email

På lördag öppnar Kungsgården Långvind för klassiskt Afternoon tea, med nybakade scones, clotted cream, lemon curd, halvdussinet sylter och marmelader, sandwichar och massor av tillbehör.

Förra året introducerade Kungsgården Långvind Afternoon tea på Hälsingekusten. Det blev en sådan succé – att Agneta Bengtson, som driver Kungsgården Långvind med sin man, funderade på att lägga ner verksamheten. Det blev helt enkelt för mycket.

– Anstormningen var enorm. Vi hann inte med allt, säger hon.

I år laddar därför Kungsgården Långvind upp för fyra istället för tre eftermiddagstelördagar och extra personal. Det blir samma upplägg som förra året, med läckra sandwichar med ostkräm och krasse, lax, skinka, lagrad cheddarost och gurka med ägg.

Kungsgården Långvind toppar med klassiska kakor som shortbread, havreflarn (oat crisps), smörkakor (butter cookies), mandelskorpor (almond crusts), pepparkakor (ginger snaps) och engelsk sockerkaka (sponge cake). Till detta väljer besökaren ett gott, nybryggt te – det finns åtta sorter att välja mellan – och tillbehör som äkta engelsk cider och choklad.

– Det ska verkligen bli roligt att återigen få servera Afternoon tea i Långvind. Förra årets stora gästtillströmning gav mersmak, när vi tänker tillbaka, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Afternoon tea-lördagarna är klockan 13–18 den 25 augusti, 1 september, 8 september och 15 september klockan 13–18.

Inför årets tedagar har Kungsgården Långvind gjort sex sidor om te på webbplatsen Långvind.com: afternoon tea-historia, tefakta, tehistoria, tehistoria i Sverige, tehistoria år för år samt väl valda ord om te.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv