Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindsdagen succé

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsdagen har i några år kämpat i motvind. Men 2012 års Långvindsdag blev en succé: cirka 1 000 besökare, rekordmånga försäljare, nya barnaktiviteter och bra mix mellan musik och andra aktiviter.

Årets nyheter var luftgevärsskytte och bollkastning. Förra årets återkomst, Långvindsjoggen, som i år samlade över fyrtiotalet deltagare, har kommit för att stanna.

Den största förändringen med tidigare Långvindsdagar är nog att den inte har något entréavgift, vilket besökarna uppskattade. Nu var Långvindsdagen prisvärd. Man betalade parkeringsavgift och entré till kvällens musikprogram.

Säljarna var synnerligen nöjda. Långvind.com talade med många av de cirka 18 säljarna. Alla var nöjda. Långvind.com ställde frågan ”Hur har det gått?”, och fick likalydande svar: bra eller mycket bra.

– Det har gått väldigt bra. Vi har sålt många alster. Det har varit jättetrevligt, jag är nöjd med resultatet. Jag kommer gärna tillbaka, säger Britta Nordin, som var på Långvindsdagen för första gången och sålde keramik med medeltidstema.

– Vi är nöjda. Vi har sålt slut på all flytande honung, säger Wilhelm Tottie, som tillsammans med hustrun Lena var med för andra året.

– Skapliga affärer, summerar Gunnel Nordin, som varit med på Långvindsdagen i mer än tio år.

– Jag har sålt jättebra. Jag är jättenöjd, säger Sören Molander, som sålde antologin ”I lokattens spår” på uppdrag av Föreningen Skrivare i Hälsingland.

– Det har varit fullt nästan hela tiden. Det har varit mycket folk, säger Helena Grönlund, som förestod Långvindsdagens loppmarknad.

Ett populärt inslag var Långvindsjoggen med sina fyra klasser. I herrar vann Daniel Hedberg på tiden 19:00, i damer Sara Bergström på 21.34, i pojkar Jonas Hedlund på 21.32 och i flickor Klara Logård på 24.37.

Ett gott tecken på Långvindsdagens framgång var att både kolbullarna och ostkakan tog slut långt innan dagen var slut. En av arrangörerna, Anita Norling, summerade framgångens med årets Långvindsdag med att den varit en bra blandning av barn- och vuxenaktiviteter och arrangemang som Långvinds bruksmiljöförening och Café Bränneriet stått för:

– Hästarna har gått i skytteltrafik och bollkastningen har gått bra. Det är bra att det inte varit musikunderhållningen hela tiden på scenen. Dessutom har det varit lagom varmt, säger hon till Långvind.com.

En som har erfarenhet av Långvindsdagar är Långvinds bruks förvaltare, Mats Persson:

– Långvindsdagen i år var ett rejält uppsving. Bruksmiljöföreningen tog ansvar för marknaden och Café Bränneriet för artisterna. Det fungerade bra, säger han till Långvind.com.

På kvällen tog Café Bränneriet över med Ofärne Hicks som rockade loss i Kolhuset.

Dessförinnan hade Långvinds kapellförening sin Musik i sommarkväll. Dagens program, som samlade närmare 50 personer, bestod av Emanuel Åkerlund och Viktor Ek som spelade bland annat Bob Dylans ”Blowing in the Wind”, Per Perssons ”Hälsingevind”, Lars Winnerbäcks ”Kom änglar”, Simon and Garfunkels ”Sounds of Silence”, U2:s ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” och en psalm som bara är aktuell på Kristi förklarings dag, vilket blev en utmaning som den unga duon klarade utan problem.

Jörgen Bengtson

 

 

 

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv